Rezept, KURBIS HOKAIDO DYNIA ZAPIEKANA. PRZEPIS.

           Ten przepis jest warty polecenie, bo wypróbowałam i już za pierwszym razem smakuje rewelacyjnie. To nie mój pomysł, więc zdradzę, że widziałam taki program kulinarny w niemieckiej TV.
    Jak już zaopatrzymy sie główny składnik - dynia Hokaido bo ona sie do tego najlepiej nadaje, należy ją obmyć (tylko przypominam dla zapominaskich ;), potem pokroić w takie księżyce po uprzednim upróżnieniu dyni z ziarenek. 
    Przygotować należy mięso mielone ze wszystkimi przyprawami do mielonego (wieprzowe). 
     Długie plastry boczku owinąć wokół nafaszerowanej dyni. Ułożyć na blaszce i posypać gałką muszkatołową, cynamonem lub przyprawą do pierników.
Pokropić oliwą lub olejem na wierzchu. 
      Piec w piekarniku od 30 - 40 min w temp. od 160 - 200 stopni C. 
Na początek pieczenia można mieć w piekarniku tę niższą tem. a pod koniec tę najwyższą, czyli tak pół na pół. 
     Najważniejsze nie przypalić.
     Smacznego.
   https://www.youtube.com/watch?v=eFT9fdSASQA&index=7&list=PL-01gPh7wLXloRps3s85VoXk3ynSksKtD 







Komentarze

Popularne posty